Datatilsynet har lavet en skabelon til databehandleraftale

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på print
datatilsynet
Ny skabelon skal hjælpe virksomheder og myndigheder med at lave databehandleraftaler.

Danske virksomheder skal have papir på, hvordan for eksempel deres hjemmesidehosting, online marketingbureau, ekstern lønadministration og så videre – under ét navn: deres “databehandlere” – håndterer virksomhedens persondata. De såkaldte “databehandleraftaler” er en væsentlig del af EU-persondataforordningen – og de er ikke nogen walk in the park.

Cristina Angela Gulisano
Datatilsynets direktør Cristina Angela Gulisano.

Datatilsynet forsøger nu, at komme os til undsætning med en skabelon og en tilhørende følgetekst. Tilsynets direktør Cristina Angela Gulisano siger:

“For at hjælpe myndigheder og virksomheder med at leve op til reglerne har vi nu lavet en skabelon til en standard-databehandleraftale, som overholder minimumskravene i forordningen. Det er et værktøj, vi stiller til rådighed for de dataansvarlige, så de får et konkret bud på, hvordan en databehandleraftale kan se ud.”

For det er ikke nogen nem opgave, erkender hun.

“Når vi har gennemført tilsyn hos myndigheder og virksomheder i de seneste år, har vi set en del udfordringer med netop manglende eller mangelfulde databehandleraftaler. Det skal der rettes op på, og der kan skabelonen være en hjælp.”

Her kan I hente skabelonen og den tilhørende følgetekst.

Læs mere i Datatilsynets vejledning om datansvarlige og databehandlere.

Om RMail

RMail® giver dig direkte levering af dine krypterede e-mails og vedhæftninger til din modtagers indbakke. Dine modtagere behøver ikke at registrere sig, åbne en web browser eller på andre måder forlade deres mailprogram.

Seneste indlæg

Følg os

Video introduktion